Büszke szülők és tanárok, elégedett növendékek töltötték meg a művelődési ház Szokolay Sándor termét december 17-én a művészeti iskola karácsonyi koncertje alkalmával. A kijelentés az est záró perceire lett teljesen igaz, amikor minden produkció a végéhez ért, és a szereplés terhe már nem nyomta a vállakat.

A művelődési központ koncerttermét a héten másodszor töltötték meg a zenebarátok, karácsonyi koncertre. A művészeti iskola minden formációja bemutatkozott, különböző műsorszámokra álltak össze az egyes hangszerek ismerői, hogy együtt szólaltassák meg a zenét, vagy „csak” megmutassák, hol tart tudásuk ezen a téren.

Mintegy 120 növendék állt közönség elé, tanáraik, vagy más felnőtt kíséretével, olykor a felnőttek a diákokkal közösen adva elő a produkciót. Az intézménynek most sem volt szégyellnivalója, mindenki a feladat komolyságának megfelelően helyt állt, és tudása legjavát adva adott élményt a hallgatóságnak.

Mintegy 120 növendék állt közönség elé (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Mintegy 120 növendék állt közönség elé (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Az est során többek között fellépett: az iskola vonószenekara – vezető: Ondrik Zsuzsanna; a trombita és furulya kamaracsoport – felkészítő Debreceniné Szabó Szilvia; a gitárcsoport – felkészítő Felföldiné Tóth Erika; a fuvola kamaracsoport – felkészítők: Kovács Beáta és Csernai Lajos; Nagy Krisztina énekeseit követően a fúvószenekar, Debreceni Örs vezényletével.

A hangversenyt december 24-től 26-ig, naponta 10 és 15 órától a városi televízióban teljes terjedelmében láthatják.

Forrás: OrosCafé